Specifičnosti u izdanju Wheezy

Nakon nadogradnje poslužitelja obično je potrebno napraviti neke modifikacije, popravke i prepravke u nekom od paketa. Pri tome ne mislimo na razlike u konfiguracijama između inačica paketa, nego na razlike između različitih izdanja Debianove distribucije Linuxa.

Za ove razlike je teško znati prije trenutka same instalacije, ukoliko niste pročitali dokument “RELEASE NOTES”, koji ide uz svako novo izdanje Debiana. Čak i ukoliko jeste pročitali taj 44 strane dugačak dokument (nalazi se na adresi http://www.debian.org/releases/stable/releasenotes), u njemu nisu navedene sve promjene. U nekim slučajevima promjene uopće nisu vezane uz trenutno izdanje (ali utječu i na njega).

Kako bi vam pomogli u pripremi i lakšoj provedbi nadogradnje na izdanje Wheezy, pripremili smo niz kraćih članaka. U njima će se naći rezultati naših saznanja i iskustava, ali i iskustva vaših kolega koje ćemo, sasvim očekivano, zaprimiti na sys.help.

Preporučujemo da članke pročitate prije odluke o nadogradnji, jer će neke korake biti moguće provesti prije nadogradnje, što je uvijek bolje nego tijekom nadogradnje kada korisnici čekaju da se servisi ponovo pokrenu.

Prvi u nizu članaka je onaj o syslogu i zašto je nekima “nestao” nakon nadogradnje na Wheezy.

Advertisements

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: